DOÇ. DR. ONUR BAŞAR ÖZBOZKURT’TAN AİLE İŞLETMELERİNE REHBERLİK EDECEK ÖNEMLİ ÇALIŞMA

Akademi Derneği Kurucusu ve Başkanı, akademisyen ve köşe yazarı Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt yeni akademik çalışmasında aile işletmelerinin karşılaştığı problem alanlarını ve kritik yönetim stratejilerini ele aldı..

Necmettin Erbakan Üniversitesi Yayınları tarafından yayınlanan “Bir Ailenin Bir İşletmesi Varmış” kitabı içerisinde kaleme aldıkları “Aile İşletmelerinin Yaşam Döngüsü” başlıklı bölümleri ile ilgili açıklama yapan Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt, “Aile işletmeleri, dünyadaki tüm işletmelerin üçte ikisini temsil etmesi sebebiyle küresel ekonomiye önemli katkı sağlayan organizasyonlardır. Bu açıdan, aile işletmelerinin yaşam döngüsü tüm dünyada önemini koruyor ve aile işletmelerinin yaşam döngüsündeki evrimler, aile işletmelerini büyük ölçüde etkiliyor. Ülkemizde ve bölgemizde de birçok aile işletmesinin bulunması ve sayısız problem alanıyla karşı karşıya kalması sebebiyle bizler de hem pratiğe hem de teoriye katkı sunacak bir kitap bölümü kaleme aldık.” şeklinde konuşarak çalışmanın önemine dikkat çekti.

Doç. Dr. Onur Başar Özbozkurt ayrıca “İşletmedeki problemlerin aileye, ailedeki problemlerin ise işletmeye kolaylıkla yansıtılması sebebiyle kararların tarafsız bir bakış açısıyla alınması, eşitlikçi ve adaletli bir politikanın uygulanması için aile üyelerinin dışında bir birey veya ekipten profesyonel destek alınması önem arz edebiliyor. Bu destek aracılığıyla işletme kararları daha hızlı bir şekilde hayata geçirilebilecek ve duygusal bağ ve kan bağına yönelik kararlar yerine işletmenin nihai çıkarına yönelik kararlar daha kolay alınabilecektir.” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder