KURNAZ : ‘’SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİ İÇİNDE İYİLEŞTİRME YAPILMALI’’


 

Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz, 2022 yılı emeklilerimizin için en zor dönem olduğuna dikkat çekti.

Kurnaz ‘’bütün  emekli aylıklarındaki yetersizliklere ve eşitsizliklere çözüm getirilmeli. Emeklilerin sahipsiz olmadığını ve Dernek olarak haklarını aramada mücadele vermekteyiz’’ dedi.

Başkan Ömer Kurnaz, “3600 gösterge ile memur emeklilerine yapılan iyileştirmenin benzer şekilde SSK ve BAĞ-KUR emeklileri içinde yapılmalıdır” dedi.
 
2000 sonrasında emeklilerin aylıklarının düştüğünü söyleyen Kurnaz, 2.500 TL aylık ile nasıl geçim olur? Bu soruların cevabının verilmediğini belirterek, 3600 gösterge ile memur emeklilerine yapılan ortalama 1.350 TL iyileştirmenin diğer emekli kesimleri için de yapılmasını istedi. 
 
Yüksek fiyat artışları nedeniyle emeklilerimizin geçim zorluğu yaşadığına dikkat çeken Kurnaz, Hükümete çağrıda bulunarak şunları söyledi.
 
“Emekli mutlu değilse, bu durumdan siyasetçiler gerekli olan dersleri çıkarmalıdır. Ülkesinin kalkınmasında alın teri ve göz nuru olan emeklilerimizin ödedikleri vergi ve primlerle de ekonomiye çok büyük destek olunmuştur. Emeklilik, başkalarına muhtaç olmadan sosyal devletin koruması altında olan bir haktır. 
 
Emekli aylıklarının hesaplanmasında yapılan her bir değişiklik hak kayıplarını beraberinde getirmiştir. Bugün, emeklilerimize ödenen aylıklar, zorunlu ihtiyaçların yarısını bile karşılamıyor. Bu nedenle, 2000 sonrası emeklilerin intibakı yapılarak emekli aylıklarında eşitlik sağlanmalı ve en az aylık ödemesi, asgari ücret seviyesine yükseltilmelidir.
Birçok kesime vergi muafiyeti yapılırken, emeklilerimizin doğalgaz, elektrik ve su faturalarından vergi alınmaması yönündeki çağrımızın dikkate alınmasını istiyoruz.
Emekliyi yaşat ki, devlet yaşasın.”


0 Yorumlar

Yorum Gönder