TARSUS’TA 1. ENGELSİZ FARKINDALIK FESTİVALİ BAŞLADI


 TARSUS HABER- Her yıl 10-16 Mayıs tarihlerinde kutlanan Engelliler Haftası  Tarsus’ta  festivale dönüştürüldü.

Tarsus 1. Engelsiz Farkındalık festivali Atatürk anıtına çelenk sunumu ve saygı duruşu ile başladı. İstiklal marşının söylenmesinden sonar şiirler okundu, gün ile ilgili Engelliler Platformu adına Dursun Arslan bir konuşma yaptı.Günün anısına anıtta hatıra fotoğrafı çektirildi.Ardından yürüyüş yapılarak tarihi Tarsus Kültür Parkına geçirilerek etkinlikler burada devam etti.Protokol üyeleri ve engelli dernekleri  Yeşilyolu takiben yürüyerek Kültür Parkına geçtiler.Etkinliklere Kaymakam Kadir Sertel Otcu izinli olduğu için katılamazken  TarsusBelediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı temsilen başkan yardımcısı Hakan Yıldırım katıldı. Emniyet müdürü Ebubekir Fil de törene katılanlar arasındaydı.

Kültür Parktaki etkinliklerde Halk Eğitim Merkezi folklor ekibi bir gösteri sundu. Ardından Yusuf Öz Tarsus Şehir Tiyatrosu oyuncuları Karagöz ile Hacivat oyununu sundu. Resim ve el işi sergileri açılan etkinlikler aynı yerde bir hafta boyunca devam edecek.

 TSD başkanı Ali Çelik ‘’ 10 -16 Mayıs engelliler haftası  münasebetiyle Cumhuriyet meydanında toplandık. Engelliler platformunu oluşturan 5 Dernek  başkan ve üyeleri etkinliklere katıldı.” dedi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder