AKDOĞAN; ‘’ÜRETİCİLER SÜBVANSE EDİLMEZSE İŞİMİZ ÇOK ZOR’’

 


Mersin  İli  Damızlık  Koyun  Keçi Yetiştiricileri  Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan, girdi maliyetlerinin sürekli artması nedeniyle son iki yıldır üreticilerin zor durumda olduğunu söyledi. Akdoğan; ‘’Üreticiler sübvanse edilmezse işimiz çok zor’’ dedi.

 

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Mehmet Akdoğan, son günlerde özellikle küçük baş hayvan karkas kesim fiyatlarının yükseldiğini belirterek şunları söyledi: Son iki yıldır emeğinin karşılığını alamayan, girdi maliyetlerinin altında ezilen üreticilerimiz alın terinin karşılığını alması ve üretime devam edebilmesi için hayvanlarını değer fiyatının altında satmaması gerekmektedir.

 

Kaldı ki şuan yem fiyatları arpa için söylüyorum kg fiyatı 6 TL’dır yani 50 kilogramlık bir çuval 300 lira. Bu fiyatlarla karkas fiyatları en az 140 lira olması gerekmektedir. Gelecek yıl yem fiyatların düşmesi de öngörülmüyor maalesef .

 

Geçen yıl Toprak mahsulleri ofisimizin sübvanse ettiği bir çalışma olursa sürdürülebilir bir hayvancılık yapılabilir yoksa işimiz zor. O yüzden mutlaka ürünlerimizi değer fiyatına satmamız gerekmektedir

 

Son olarak da tüketicilerimiz için söylüyorum 1kg baklavanın 250 tl olduğu ortamda besin ihtiyacımız için olmazsa olmazı son derece sağlıklı doğal olarak yetişen lezzetli etleri bin bir zorlukla üreten üreticilerimizi anlayışla karşılaşmaları dileğiyle

Saygılar sunar bereketli günler dilerim.’’ dedi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder