BAŞKAN MURAT KAYA, “KURDA İSTİKRAR İŞ DÜNYAMIZA GÜVEN VERECEKTİR”

 


Tarsus Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya, geçtiğimiz hafta içerisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni ‘Ekonomi Paketi’ni iş dünyası adına atılmış olumlu bir adım olduğunu söyledi. 

Borsa Başkanı Murat Kaya, yaptığı açıklamasında, açıklanan yeni Ekonomik Paketi’nin, iş dünyasının piyasada istikrar ve öngörülebilirlik talebine yönelik atılmış olumlu bir adım olduğunu dile getirirken “Açıklanan yeni Ekonomik Paket sonrası ilk beklenti fiyatların düşmesi yönünde olurken, bir diğer beklenti ise öngörülebilir kur olarak öne çıkmasıdır” dedi. 

Dengeli ve istikrarlı bir kur mesajı olarak algılanan pakette beklentinin yani asıl düşüşün hızlı tüketim ürünlerinde olması gerektiğine değinen Başkan Kaya “Bilindiği üzere Döviz kurlarının kontrolsüz bir şekilde artışı hepimizi rahatsız ediyordu. Bunun makul seviyelere inmesi gerekiyordu. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Merkez Bankası’nın müdahalesi sonrasında Döviz kurunda sert bir düşüş yaşandı. Bundan sonraki süreçte kurun dengeli gitmesi çok daha önemlidir” şeklinde konuştu. 

Kur istikrarının önemine değinen Ticaret Borsası Başkanı Murat Kaya “Kur istikrarının sağlanması ekonomimizin geleceği, işletmelerimizin ayakta kalabilmesi, rahat fiyatlama yapabilmeleri ve piyasaların istikrarı için çok önemli. Yeni dönemde önünü görmek isteyen iş dünyamızın en büyük arzusu; aşırı hareketlenmeyen ve sert dalgalanmaların yaşanmadığı bir döviz kurunun oluştuğunu görmektir. Kurda istikrar iş dünyamıza güven verecektir” ifadesini kullandı. 

Ekonomi Paketi ile yeni bir döneme girildiğini belirten Başkan Murat Kaya “Açıklanan yeni kararlarla beraber dövizin geri gelmesi sevindirici. Hammadde fiyatlarının daha erişilebilir olacağını düşünüyoruz. Kurla ilgili garanti verilmesi çok önemli bir hamleydi. Belirsizlikleri düşünmektense önümüzü görebilmek bizi rahatlıyor. İş dünyası olarak kur hareketliliği nedeniyle öngörülemez bir ortamın oluştuğunu ve yaşanan zorlukları sıklıkla dile getiriyor, etkin mücadele adımları beklediğimizi de sık sık dile getiriyorduk. Taleplerimizin bu noktada olumlu karşılanması; üretim, yatırım, istihdam ve ihracat odaklı sürdürülebilir büyüme hedefleri doğrultusunda vereceğimiz katkıyı artıracaktır” şeklinde sözlerini tamamladı. 

0 Yorumlar

Yorum Gönder