TARSUS BELEDİYESİNDEN KÖYLÜLERE SÜT YEMİ DESTEĞİ

 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan'ın üreticiye destek olmak amacı ile yürütmüş olduğu proje kapsamında köylerde bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerine yem desteği sağlıyor.

Tarsus Belediyesi küçük üreticinin desteklenmesi, kırsal kesimdeki nüfusun kalkındırılması ve kırsal kesimde yaşamanın özendirilmesine yönelik projelerini sürdürüyor.

Tarsus Belediyesi bu süreçte veterinerlik hizmetleri desteğinin yanı sıra süt hayvanları için yem desteği de sağlıyor.

Veteriner İşleri Müdürlüğünün kontrolünde yapılan çalışmalar kapsamında ekipler köyleri dolaşıyor ve hayvan varlığı sisteme kayıtlı olan üreticilere yemleri teslim ediyor.

Ekipler, Yalamık, Beylice, Keşbükü, Çakırlı, Pirömerli, Böğrüeğri, Avadan, Kargılı, Özbek, Tekeliören, Kaklıltaşı, Bahçe ve Kadelli mahallerinde bulunan küçükbaş ve büyükbaş hayvan üreticilerine yem desteği sağladı.

 Böylece üretici hem yem masrafından kurtuluyor hem de kaynağından ve güvenirliliğinden emin olduğu yem ürünleriyle hayvanlarını besleme olanağı buluyor.

Bu çalışmaların yanı sıra Tarsus Belediyesi, Küçük üreticilerin desteklenmesi ve şehirlerde yaşayan vatandaşların sağlıklı, güvenilir gıdaya ulaşması amacıyla yürütülen süt projesi belediyenin imza attığı onlarca projeden biri.

Süt projesi kapsamında köylerde süt üreticilerinden alınan sütler Halk Marketlerde piyasanın altında satışa sunulurken, Tarsus Belediyesi' nin hayvan üreticilerine yönelik yem desteği devam edeceği bildirildi.

Yapılan yem desteğinden memnun olan üreticilerden Reşit Çöp '' Çok teşekkür ederiz vallahi böyle şeyler gerçekleştirdikleri için. Köylülerle iç içe oldukları için. Çok memnunuz vallahi köylüler olarak. Öncesi mümkün değil. Bizim yem alma şansımız sıfır. Hele bugünden sonra. Salı günü yüz altmış beşe aldım. Şimdi olmuş iki yüz lira. Mümkün değil almamız. Üretim zaten hiç yok sıfır. Bir ilki gerçekleştirdiniz. Ben kırk yıldır bu işi yapıyorum. Yani bir ilk. Çok sağ olun var olun'' dedi.

Üretici Ersin Savcı ise' 'Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan'ın yem desteği için kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bütün emeği geçen arkadaşlara da teşekkür ediyorum. Belediyemiz sağ olsunlar. Bizim gibi küçük üreticileri destekliyor. Kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum'' şeklinde konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder