TARSUS TİCARET BORSASI İŞLEM HACMİ, GEÇEN YILIN AYNI DÖNEMİNE ORANLA % 47,5 ARTTI

 

Tarsus Ticaret Borsası Eylül ayı olağan meclis toplantısı Meclis Başkan Yardımcıları Fatma Temel ve Ramazan Bozdağ başkanlığında gerçekleşti. 

 Eylül ayı olağan Meclis toplantısında, gündeme dair konuların görüşülmesinin ardından Borsanın ilk 8 aylık gelişimi değerlendirildi. 

Tarsus Ticaret Borsasından yapılan açıklamada, üyelerinin salgın sürecinde dahi üretime ve ihracata devam ettiği, pandemiye rağmen üretimden vazgeçmediği belirtildi. 

 Bölgenin ekonomik ve ticari potansiyellerini oluşturan tarım ve tarıma bağlı sektörlerin pandemiyi fırsata çevirmek, iç pazarın gelişimi ve dış pazarlarda daha çok yer almak amacıyla üretimden hız kesmedikleri ifade edilen açıklamada, Ağustos  ayı sonu itibarıyla yılın ilk 8  ayında işlem hacmi ve ihracat hacmi işlemlerini kamuoyu ile paylaştı. 

 2021 yılının ilk 8 aylık süresi içinde geçen yıl aynı döneme göre Borsada gerçekleştirilen işlem hacmi yüzde 47,5 artarak 3 Milyar 105 milyon  TL’sına ulaşıldığını, kayıtlı ekonomiye kazandırılan verginin %5,5 artarak 3 milyon TL’sına yükseldiği, geçen yıl Ağustos ayı ile 2021 yılı Ağustos ayına oranla ihracat işlem hacminin % 52 artarak 10 milyon 230 bin TL’ sına ulaştığı belirtildi. 

 Yılın ilk 8 ayında en çok işlem gören ürünler,  1 milyar 480 milyon 918 bin lira ile ithal soya, yerli soya fasulyesi ilk sırada, 326 milyon 540 bin liralık işlem hacmi ile mısır ikinci, 219 milyon 90 bin liralık işlem hacmi ile buğday ve mamulleri üçüncü, 114 milyon 687 bin liralık işlem hacmiyle pamuk dördüncü ve 104 milyon 985 bin liralık işlem ile mandalina beşinci sırada yer aldı. 

Tarsus’un tek lisanslı deposunda ise ELÜS işlemli yaklaşık 10 bin 500 ton buğday , yaklaşık 11 bin ton ELÜS işlemli Mısır  depolandığı açıklandı. 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder