TARDOBDER TÖRENLE AÇILDI


TARSUS HABER-  Kısa adı TARDOBDER olan Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği, dernek binasının açılışı törenle yapıldı.

Yakup Boncuk'un haberine göre, açılışa Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, CHP ilçe başkanı Ozan Varal,  İYİ Parti ilçe başkanı Daniyel Mercan, bazı belediye meclis üyeleri, bazı oda ve dernek başkanları , üyeler ve davetliler katıldı.

Açılışta saygı duruşunda bulunulup istiklal marşının söylenmesinin ardından  açılış konuşmasını Tarsus’ta Doğup Büyüyenler Derneği (TARDOBDER)  Başkanı Bayram  Yıldız yaptı.

Yıldız, geçtiğimiz yıl Nisan ayında sosyal medyada grup olarak kurulan ve 2021 yılı itibariyle dernek statüsüne geçen TARDOBDER’in  ilk genel kurulunu yaptıklarını anlattı. Yıldız “Derneğimiz hemşehrilerimiz arasında birlik, beraberlik, kaynaşma, tanışma ve dayanışmayı sağlamak için vardır. Kısa sürede  değişik çalışmalarımızla  herkese ulaşmaya çalıştık. Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte Tarsus ortak paydasında çalışırken bizlere her zaman yardımcı olan Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Vahap Seçer’e ve önceki dönem başkanı Burhanettin Kocamaz’a, Tarsus Belediye Başkanımız Haluk Bozdoğan’a ayrıca teşekkür ediyorum. Biz Tarsus halkı ile var olduk. Sizler üye olarak bizlere destek verdiğiniz sürece daha aktif olacağız ve daha işler başaracağız.  İyi ki varsınız” dedi.

Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan ise  Tarsus’un bazı haklarını alabilmesi için lobi oluşturması gerektiğini, bunda siyasetçilerin yanı sıra TARDOBDER gibi sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç olduğunu  söyledi.

TARDOBDER’in kurucularını ve yeni yönetimini kutlayarak çalışmalarında başarılar diledi.

Daha sonra birlikte açılış kurdelesi kesildi ve dernek binası gezildi.  Dernek binası önünde kurulan sahnede ise Fahri Işık ve bazı yerel sanatçılar türküler ve şarkılar söyleyerek açılışa renk kattı.




0 Yorumlar

Yorum Gönder