ALZHEİMER HASTASI ÜNLÜ AVUKAT İRFAN ARPAÇ HER ŞEYİ UNUTSADA KİTAP OKUMAYI UNUTMADI

 

'Ziyaret Birimi' bünyesinde Tarsus'un ve Çamlıyayla'nın muhtelif mahallelerinde ikamet eden yaş almış çınarları ziyaret eden Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu alzheimer hastası ünlü Avukat İrfan Arpaç'ı ziyaret etti.

 Emine Kuren'in haberine göre; her şeyi unutsada kitap okumayı unutmayan ünlü Avukat İrfan Arpaç kendisini ziyaret eden Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu'na kitap okurken Tarsus Grubu'da Avukat İrfan Arpaç'ın ailesine alzheimer hastalığı ile ilgili bilgilendirme yaptı.

 Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu yaptığı açıklamada;

"Alman Psikiyatrist ve Nöropatolog Alois Alzheimer 1901 yılında Frankfurt Akıl Hastanesi'nde Auguste Deter adlı bir kadın hasta üzerinde yaptığı araştırma ile alzheimer hastalığı olarak anılan hastalığı ilk kez teşhis ederek hastalığın tedavisinde yapılması gerekenleri bilimsel olarak kanıtlamıştır. Hastalıkla ilgili tarihi süreçte yapılan araştırmalarda ve çalışmalarda; kitap, dergi ve gazete okumanın, müzik dinlemenin bulmaca çözmenin, sosyal farkındalık çalışmalarına katılmanın, pozitif düşünmenin, egzersiz yapmanın, bilişsel aktiviteyi ve yeni bir şeyler öğrenme sürecini canlı tutan etkinlikler yapmanın beynimizde yeni bağlantıların oluşmasını kolaylaştırdığı gözlemlenmiştir. Aynı zamanda alzheimer hastalığı üzerinde olumlu etkisi sayılamayacak kadar çoktur. Mersin Alzheimer Derneği Tarsus Grubu olarak bu bilgilerden yola çıkarak kitap okumanın önemine dikkat çekmek için Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde farklı zamanlarda 'Kitap Okuma Etkinliği' düzenledik. Yeni çalışma döneminde de Ülker Aydın Yaşlı Dayanışma ve Erinç Evi'nde 'Kitap Okuma Etkinliği' düzenleyeceğiz. Kıymetli Avukat İrfan Arpaç'a şifalar diliyoruz ve sergilediği davranışla kitap okumanın önemini hatırlattığı için teşekkür ediyoruz. Tüm Tarsus Halkı'nı yeni dönem çalışmalarımıza bekliyoruz" dedi.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder