TESKİ, İSMETPAŞA’DA YILBAŞINDAN ÖNCE KAZMAYI VURACAK

 


Tarsus Belediyesi kuruluşlarından TESKİ A.Ş.  genel müdürü Mehmet Özel, Tarsus’un kentsel dönüşümünde üstlendikleri görevi en iyi şekilde yerine getireceklerini belirterek “İsmetpaşa mahallesinde  yılbaşından önce kazmayı vurmuş olacağız” dedi.

Tarsus’un en eski mahallelerinden olan ve kentsel dönüşüme geçen İsmetpaşada, vatandaşlarla ve hisse sahipleri ile görüşerek kat karşılığı yada kamulaştırılarak arazisinin değeri verilerek  kentsel dönüşüme olanak sağlanacak.

Mahallede açılacak alanlarda TESKİ şu ana kadar arazi sahiplerinin yüzde 70’i ile anlaşma sağlamış durumda..  Burada araziye 8 bloklu daireler yapılacak. burada 448 ev yani konuk yapılırken 49 işyeri bulunacak. 14 katlı olarak binalar inşa edilirken bunlarda 2+1 ve 3+1 daireler yapılacak. Ayrıca  yeşil alan, park gibi detaylarda düşünülmüş İnşaatlara bu yılın sonuna kadar başlanması planlanırken çalışmalarda 36 ayda tamamlanacak ve kent merkezinde pırıl pırıl yeni bir mahallemiz olacak.

Özel, TESKİ’nin inşaat dışında Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi uygulaması, Tekstil atölyeleri gibi çalışmalarının da bulunduğu, bunlarında peyderpey hayata geçirilerek halkın yararına işler olacağını söyledi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder