BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ, BU KEZ DE SELZEDELERİN YANINDA


 

MERSİN HABER- Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, ülkenin kuzeyinde etkili olan sağanak yağışlarda yaşanan sel, su baskını ve heyelanların izlerini silmek için yola çıktı. Rotasını Muğla ve Manavgat’tan sonra Sinop ve Kastamonu’ya çeviren ekipler toplam 12 personel ve 6 arazöz ile canla başla çalışacak. Ekiplerin yarısı Sinop’un Ayancık ilçesinde, yarısı da Kastamonu’nun Cide ilçesinde görev alacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ekipleri, orman yangınlarının söndürülmesi için verdiği mücadelenin ardından bu kez de kuvvetli sağanak yağışın etkisiyle sel, su baskını ve heyelanların yaşandığı Sinop ve Kastamonu’ya yardıma koşuyor. Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi ilePark ve Bahçeler Dairesi’nin 12 kişilik ekibi, 6 arazözle selin izlerini silmek için yola çıktı.

Alevlerin ardından sel sularıyla mücadele edecekler

Uzun süre devam eden orman yangınlarının ardından ülkenin kuzeyinde sağanak yağışların etkili olduğu Sinop, Kastamonu, Bartın ve Karabük illerinin çoğu ilçesinde sel felaketleri yaşanıyor. Derelerin ve çayların taştığı illerde, evleri ve işyerlerini su bastı. Tüm felaketlerde yardıma koşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Park ve Bahçeler Dairesi’nden 6 personel ve 4 arazözü, İtfaiye Dairesi’nden ise 6 personel ile 2 itfaiye arazözünü yola çıkardı.

Su çekme ve balçık temizliği yapacaklar

Ekiplerin yarısı Kastamonu Cide Belediyesi’nin itfaiye birimiyle, diğer yarısı da SinopAyancık Belediyesi’nin itfaiye birimiyle koordineli olarak hareket edecek. Köprülerin yıkılıp araçların sürüklendiği, vatandaşların evlerinde mahsur kalıp havadan müdahale ile kurtarıldığı ilçelere gitmek için yola çıkan ekipler, arazözlerle su çekme ve balçık temizliği yapacak.

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder