AVCI ‘’ANIZ YAKMAYIN'' UYARISI YAPTI


 TARSUS HABER- Tarsus Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, çiftçileri anız yakmamaları konusunda bir kez daha uyardı.

Ziraat Odası Başkanı Veyis Avcı, yaptığı açıklamada son zamanlardaki orman yangınlarının yoğunlaşması nedeniyle bu yıl mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcakların, anız yakmayı daha da tehlikeli bir hale getirdiğini belirterek, "Üreticilerimizin bu gerçeği ve toprağa verdiği zararları da düşünerek anız yakmaktan kaçınması gerekir" dedi.

Avcı, her yıl Haziran-Eylül arasındaki dönemde rutin bir tarımsal uygulama gibi yapılan ve toprak verimliliğine uzun vadede ciddi zararlar veren anız yakma ve yanlış arazi kullanımının, verimli tarım alanlarının azalmasına ve tarım arazilerinde sürdürülebilir verimliliğini kaybetmesine neden olduğunu ifade etti.

Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkililerinin hava tahmin raporlarıyla bölgemizde mevsimsel sıcaklık

değerlerinin artacağını, buna dayalı olarak önümüzdeki günlerde oluşabilecek olağanüstü hava

koşulları nedeniyle ilimizde orman yangınlarının artabileceğini vurgulayan Başkan Avcı, “Ormanlarımız milli servetimizdir. Orman yangınlarıyla mücadele kapsamında hepimize önemli görevler düşmektedir. Sezon itibariyle arazilerde bulunan anızların yakılmamasını özellikle istiyoruz. Anız yakanlar ayrıca yasa gereği adli ve idari cezalara maruz kalacaklardır. Bu nedenle mısır, ayçiçeği, soya ve benzeri ürünlerin hasadından sonra anızlarının kesinlikle yakılmaması gerekiyor. Bu vesileyle çiftçilerimizi bir kez daha anız yakmamaları konusunda uyarıyoruz” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder