FATİH DÜZENLİ, ENGELLİLER HAFTASI DOLAYISIYLA MESAJ YAYINLADI


Tarsus Haber- Tarsus OTİZM Dernek Başkanı Fatih Düzenli, Engelliler Haftası dolayısıyla mesaj yayınladı… 

“Doğuştan veya bir kaza sonucu bedensel veya ruhsal bozukluğu olan insanlara özel gereksinimli birey veya engelli deniliyor, Her insanın başına gelebilecek olan bu durum karşısında duyarlı olmalıyız, Engelli ve özel gereksinimli insanlara acımak yerine, onları hayata bağlayacak davranışlarda bulunup yaşamlarını kolaylaştırarak mutlu olmalarını sağlamalıyız. Kimi insanlar doğuştan kimi insanlar ise sonradan herhangi bir kaza sonucunda engelli olabilmektedir. 
 
Engelli ve özel gereksinimli  bireyin yaşadığı sıkıntılar ve zorluklar hem aile hem de sosyal çevresinde kendini gösterir. Özel çocukların ve  engellilerin topluma katılmalarının önündeki en büyük engellerden biri de ulaşım, fiziksel çevre, eğitim sürelerinin yetersizliği ve konut sorunudur. Engellilerin ve özel çocukların  içinde yaşadıkları fiziksel çevre, sahip oldukları fiziksel işlev bozuklukları /yetersizlikleri ve bunun yol açtığı sınırlamalar yüzünden büyük önem taşımaktadır.
 
Yurdumuzda; görmeyen, işitmeyen, hareket edemeyen, zihinsel ve ruhsal çok sayıda özel birey ve engeli  vatandaşımız bulunmaktadır. Bunların bir çoğu çocuklar oluşturmaktadır. Bedensel bir engeli  ya da zihinsel bir bozukluğu olan bazı çocukların, öğretilen şeylerin ve öğretme yöntemlerinin öbür okullardan farklı olduğu okullara gitmeleri gerekir.  Eğitim konusunda belirttiğimiz gibi, toplumu tasarlarken, bir toplum modeli ortaya koyarken, içinde yaşanılan fiziksel çevreyi de o toplumun içinde yaşayan herkesi düşünerek tasarlamak gerekir.
 
10/16 Mayıs Engelliler haftasının  özel gereksinimli bireylerimize, ailelerimize ve  tüm engelli dostlarımıza hayırlara vesile olmasını temenni eder, saygılarımı ve sevgilerimi sunarım.”


0 Yorumlar

Yorum Gönder