BÜYÜKŞEHİR EKİPLERİ ÜRETİCİNİN ELİNDE KALAN SEBZELERİ KAPI KAPI VATANDAŞLARA DAĞITIYOR

 

Mersin Haber/ Mersin Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma döneminde ürünleri elinde kalan ve pazara götürüp satamayan üreticilere destek oluyor. Çiftçinin tarlasındaki ürünleri çürümeye mahkûm bırakmayan Büyükşehir, üreticiden satın aldığı 90 ton kabak, biber, salatalık ve patlıcanı dar gelirli yurttaşın kapısına kadar ulaştırıyor. Büyükşehir bu sayede tam kapanma döneminde hem üreticiye hem de vatandaşa destek oluyor. Üreticilerin elinde kalan sebzeler, sosyo-ekonomik düzeyi düşük olan mahallelerde dağıtılıyor.

Mersin Yaş Sebze ve Meyve Komisyoncuları Derneği Başkanı Münir Şen, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e üreticiye ve hal esnafına verdiği desteklerden dolayı teşekkür ederek, “Ürünlerimiz elde kaldı. Hatta çöpe dökme noktasına geldi. Bu süreçte Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız’a bir çağrımız oldu. Sağ olsun onlar da duyarlı davrandılar. 

Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız’a teşekkür ediyoruz. Umarım tüm Türkiye’deki Büyükşehir Belediye Başkanlarımız bu çağrımıza sessiz kalmaz. Örnek bir proje. Onlar da bu projeye destek vererek bulundukları illerde üreticilerin elinde kalan ürünleri alıp, ihtiyaç sahiplerine dağıtır” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder