UZAKLARDAN GELEN MEKTUP



İnsanoğlu geçmişine sahip çıkmalı.

Ãœlkesine, milletine, ecdadına, tarihe, tarıma,  turizme..

Velhasılı tüm değerlerimize sahip çıkmak zorundayız..

Bugünlerde  ülke genelinde birçok belediye kendince önemli gördüğü deÄŸerlere sahip çıkıyor.

Tarsus Belediyesi de öncelikle tarihe, kültüre, turizme ve tarıma, çiftçiye sahip çıkıyor.

Dolayısıyla bu değerler halkı, milleti, devleti, yani hepimizi ilgilendirdiği için her biri ayrı bir önem arzetmekte..

Tarsus Belediye  BaÅŸkanı Dr. Haluk  BozdoÄŸan’ın en önemli projelerinden birisi  tarım ve tohum..

BozdoÄŸan  “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz”  sloganıyla baÅŸlattığı atalık tohum kampanyası gerçekten önemli ve güzel bir proje..

Bu proje hayata geçeli fazla olmadı ama çim verdi, kök verdi, ses verdi. Yani sesimiz Tarsus ve   Mersin sınırlarını aÅŸtı, bir  dayanışma ağına dönüştü.

Geçen gün Belediye Basın bürosundan bir haber geldi.

Onlara da  Antalya’da yaÅŸayan emekli ziraat teknikeri Murtaza Yenitur ‘dan bir mektup gelmiÅŸ.

Murtaza bey de bu dayanışmaya katılanlardan sadece  biri. Murtaza bey, Tarsus Belediyesi’nin kampanyasını basından öğrenince BaÅŸkan BozdoÄŸan’a bir teÅŸekkür mektubu yazmış.

Bir mektupla beraber Malatya’nın Arapgir ilçesine özgü dolmalık kurutmalık biberin atalık tohumlarını da göndermiÅŸ. Böylece Malatya’dan alınan, Antalya üzerinden Tarsus’a gelen o tohumlar Tarsus Belediyesi Tohum Gen Bankası’na kazandırılmış..

BaÅŸkan BozdoÄŸan’ın direktifi ile   Arapgir biberi ekimi  kentimizde  önümüzdeki ÅŸubat ayı sonunda yapılacak. Bu bile baÅŸkanı ve çiftçileri heyecanlandırıyor.

Tarsus Belediyesi’nin “Mirasımıza Sahip Çıkıyoruz” sloganıyla yürüttüğü atalık tohum projesi ile onlarca çeÅŸit ürünün özgün tohumları koruma altına alınıyor, çoÄŸaltılıyor ve üreticilere dağıtılarak ekimi yaygınlaÅŸtırılıyor. Tarsus Belediyesi Tohum Gen Bankası bir yandan atalık tohumları çiftçilere dağıtırken bir yandan da tohum takaslarıyla bir dayanışma ağı örüyor.

1968 yılından beri tarımla iç içe olan emekli ziraat teknikeri Murtaza Yenitur’a Tarsus’tan teÅŸekkür ediyoruz.

 

Murtaza bey, Adana Bölge Ziraat Okulu’ndan mezun olduÄŸu için bölge tarımını iyi biliyormuÅŸ.Yenitur, mektupla beraber, Malatya’nın Arapgir ilçesine özgü Arapgir dolmalık, kurutmalık biberinin özgün tohumlarını da Tarsus Belediyesi’ne göndererek destek olmuÅŸ.

 BaÅŸkan  BozdoÄŸan, bu dayanışmadan dolayı Murtaza Yenitur’u görüntülü arayarak teÅŸekkür etmiÅŸ.. BozdoÄŸan, “Bu yaptığınız Türkiye’nin geleceÄŸi için çok önemli. Sizin yaptığınız bu davranış bizleri gerçekten mutlu etti. Ä°nanın ÅŸubat ayının sonunda ekimini yapıp en kısa zamanda ürünleri size ulaÅŸtıracağıma söz veriyorum. Bir kentin en önemli gücü üretim ve üretim dinamiklerini uygulayabilmektir. Tarsus genelinden ve birçok yerden getirilen ata tohumunu ileriki dönemlerde diÄŸer belediyelerle iÅŸbirliÄŸi halinde, onlara da dağıtıp Türkiye’nin birçok yerinde buna öncülük yapmaktan Tarsus Belediye BaÅŸkanı olarak mutluluk duyarım” diyor.

Ne mutlu değerlerimize sahip çıkan başkanlara ve emek ve destek verenlere..

 

 

 

 

0 Yorumlar

Yorum Gönder