ÖĞRENCİLER KURTULUŞ KOŞUSU’NDA DERECEYE GİRMEK İÇİN KIYASIYA YARIŞTILAR


Tarsus’un Düşman İşgalinden Kurtuluş’unun 98.yıl dönümü nedeniyle düzenlenen Kurtuluş Koşusu’nda dereceye giren öğrencilere ve görev alan öğretmenlere ödülleri verildi.
Yaklaşık 400 öğrencinin bireysel ve takım halinde katıldığı yarışmanın startını Tarsus Belediye Başkan Yardımcıları Ünzile Kuru, Muttalip Bobuşoğlu, Milli Eğitim Müdür vekili Murat Dikeç, Milli Eğitim Şube Müdürü Bekir Kocaoğlan birlikte verdiler.
Mesafelere göre verilen startların ardından birbirleri ile kıyasıya yarışan öğrenciler Kurtuluş Koşusunda dereceye girmek için ter döktüler.
Koşuda göze hoş gelecek anlarda yaşandı, Kurtuluş Koşusu’na katılan kızına destek olmak için bir baba son metreleri birlikte koşarak alanda toplananların takdirini kazandı.
Koşuların tamamlanmasının ardından düzenlenen ödül töreninde dereceye öğrencilere Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan adına birer çeyrek altın hediye edilirken, bireysel ve takım halinde kürsüye çıkmaya hak kazanan öğrencilere madalya ve plaketleri protokol üyeleri tarafından verildi.
Kurtuluş koşunda kategorilerde birinci olanlar şöyle;
2000 mt. Yıldız Kızlar koşusunda; 1.Müge Etyemez (Hasan Ali Yücel İlköğretim Okulu), 2.Cansu Kayaalp (Fahrettin Paşa Ortaokulu, 3.Adalet Ensen (Ali Oksal Orta Okulu)
2000 mt. Yıldız Kızlarda takım halinde 1.Ali Oksal Orta Okulu, 2. Emine Boro Orta Okulu,3.Fahrettin Paşa Orta Okulu.
2000 mt. Yıldız Erkekler koşusunda; 1.Hüseyin Gürses (ALİ Oksal Ortaokulu), 2.Habib Koçak (Ali Oksal Orta Okulu), 3. Emirhan Çiftçi (Ali Oksal Orta Okulu)
2000 mt. Yıldız Erkeklerde takım yarışmasında 1 ve 2. Ali Oksal Orta Okulu, 3. Turgut İçgören Orta Okulu.
5000 mt. Genç Kızlar yarışmasında; 1.Esra Yaman (Tarsus Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi) , 2.Hatun Avcı (Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi), 3.Rümeysa Eşrefli (Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
5000 mt. Genç Kızlar takım yarışmasında; 1. Adile Onbaşı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 2. Anadolu Lisesi,3.Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi.
5000. mt. Genç Erkekler yarışmasında ise;1 Emirhan Gönül (Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi),2.Mehmet Öztürk (Cengiz Topel Anadolu Lisesi), 3.Tuğrul Tanırgan (Tarsus Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi)
5000 mt takım yarışmasında 1. Tarsus Mustafa Kemal Anadolu Lisesi, 2. Ashabı Kehf Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi,3. Şehit Umut Sami Şensoy Anadolu Lisesi.
Etkinliğin tamamlanmasının, yarışmacılar, hakemler, öğretmenler ve protokol üyeleri Atatürk Anıtı önünde topluca fotoğraf çektirdiler.

0 Yorumlar

Yorum Gönder