ÜÇ BAŞKAN BİRLİKTE KİTAP FUARI’NI ZİYARET ETTİ

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit ve Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Mersinli kitapseverler için 5. kez kapılarını açan Mersin CNR Kitap Fuarı’nı ziyaret etti. Mersin ve bölgenin en önemli kültür etkinliği olarak değerlendirilen 5. Mersin CNR Kitap Fuarı’nın 2. gününde kitapseverler ile bir araya gelen Seçer, Özyiğit ve Tarhan ile birlikte stantları gezerek, fuara katılan yazarlar ile sohbet etti.
Başkan Seçer, Özyiğit ve Tarhan stantları gezerken, CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem’den de fuar hakkında bilgi aldı. Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Yenişehir Belediyesi’nin stantlarını gezerek başlayan fuar ziyareti, diğer yayınevlerinin stantları ile devam etti. Tüm yayınevlerinin açtığı stantlara uğrayan ve yazarlar ile sohbet eden Seçer, ayrıca İlyas Salman ile bir araya geldi. Fuarda pek çok yazar, Başkan Seçer’e imzalı kitaplarından hediye etti. 
CNR Holding tarafından “Yaşam Boyu Öğretmen Ödülü”ne layık görülen dünyaca ünlü Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ’ın da imza gününe katılan Seçer, “Yaşam Boyu Öğretmen Ödülü” plaketini Çığ’a teslim etti. 
Seçer: “Çok daha fazla kitap okumamız lazım”
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, stant ziyaretlerinin ardından yaptığı açıklamada, “Mezitli Belediye Başkanımız, Yenişehir Belediye Başkanımız ve diğer CNR yetkilileri ile fuarı geziyoruz. Mersin, bilgi ile kalkınır. Bunun bilincindeyiz. Bizim her türlü kaynağımız var, her türlü zenginliğimiz var, her türlü gücümüz var ama bilgi başka bir güç. Bilgi de eğitim ile oluyor. Eğitimin o safhası içerisinde kitap yani bilgi kaynakları çok önemli. Kitaplar önemli bilgi kaynakları. Ama gelişmiş toplumlara baktığınız zaman üzülüyoruz. Çok daha fazla kitap okumamız lazım. Son yıllarda Türkiye açısından hangi durumdayız, kişi başına kitap sayımız, yıllık baskılarımız ne diye baktım. Avrupa’nın gelişmiş ülkeleri bizi kat ve kat katlıyor” dedi.   
“Mersin’i bilgi kenti yapmak isteriz”
Okuma oranı açısından Mersin’in iyi durumlarda olduğundan bahseden Seçer, “Mersin, Türkiye’de en üst seviyelerde bir kent. Biz bunu daha da arttırmak isteriz. Mersin’i bilgi kenti yapmak isteriz. Mersin çağdaş, Mersin modern, Mersin demokrat, Mersin kültürlerin, medeniyetlerin buluştuğu bir kent. Böyle bir Mersin’e yaraşan da elbette bilgili toplum. Burada çok farklı yayın organlarının kitapları sergileniyor. Çok önemli yazarlarımız da olacak. Az önce Muazzez İlmiye Çığ Hocamı ziyaret ettik. İlyas Salman burada, Ahmet Ümit olacak. Tanınmış yazarlarımız burada olacaklar ve kitaplarını imzalayacaklar. Bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu. 
Tarhan: “Mersin Türkiye’nin kültür ve sanata, kitaba en fazla değer veren şehirlerinin başında geliyor”
Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, 3 belediye başkanı olarak, şehir dışında oldukları için Kitap Fuarı’nın açılışına katılamadıklarını ve 2. gününde fuarı ziyaret etmek istediklerini ifade ederek, “Mersin, Türkiye’nin en entelektüel kentlerinden, kültüre, sanata, kitaba en fazla değer veren şehirlerinin başında geliyor. Bizler de burada bulunan belediye başkanları olarak, zaten Türkiye’nin geleceği için çocuklarımızdan başlayarak, herkesin daha çok kitap okuması için elimizden gelen fiziki alt yapıyı da, üst yapıyı da yapıyoruz. Çünkü insanlarımız ne kadar çok kitap okursa, gerçekleri o kadar çabuk ve daha iyi öğrenecek ve ülkemiz gelişmiş bir ülke haline gelecektir. Burada 3 belediye başkanımızın da birlikte olup, bu stantları ziyaret edip, halkımızla bir arada olmak da bunun zaten göstergelerinden birisi” ifadelerini kullandı.  
Özyiğit: “Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak mümkün değil”
Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Yenişehir’de okuma oranının Avrupa Birliği oranlarına yakın olduğundan söz ederek, “Yenişehir’de CNR ile birlikte, Yenişehir Belediyesi’ne ait bir fuar merkezinde böyle bir fuarı gerçekleştirmek bizim için bir mutluluk vesilesi. Bugün ziyaretçi sayısı, fuara katılım noktasındaki büyük ilgi hepimizi gelecek adına umutlandırıyor. Okumak çok önemli. Yani neresinden değerlendirirseniz, hangi görüşte olursanız olun, Allah’ın ilk emri ‘Oku!’ Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak mümkün değil. Dolayısıyla insanlarımızın mutlaka okumaları gerekiyor. Çocuklarımızın başarılı olmasını istiyorsak, biz anne, babalar, veliler olarak da onları okumaya teşvik etmeliyiz. Bugün burada gerçekten bu günümüzü, geleceğimizi ilgilendiren en verimli fuarı yaşıyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.
Erem, Kitap Fuarı’nı senede 2 kez yapmayı düşündüklerini aktardı 
CNR Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ceyda Erem ise “Çok başarılı bir fuar. Mersin’de yaptığımız için gerçekten çok mutluyuz. İyi ki yapmışız. Senede 2 kez olması konusunda talep çok fazla. Bunu da düşünüyoruz” diye konuştu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder