TÜED TARSUS’TA, EMEKLİLERE YÖNELİK EĞİTİM VE SOSYAL TESİSLER YAPMAK İÇİN YER ARIYOR



Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) Mali Sekreteri ve Tarsus Emekliler Derneği Başkanı Ömer Kurnaz, yönetimi ile birlikte Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’ı ziyaret ederek; “El birliği ile Tarsus mücavir alanı içerinde yer alan sahil kesiminde, emeklilere yönelik Eğitim ve Sosyal Tesisleri yapalım.” dedi.
Emeklilere yönelik Tarsus’ta Eğitim ve Sosyal Tesis kurmak için uzun süredir çaba sarf ettiklerini söyleyen Kurnaz, Başkan Bozdoğan’a “Sahilden bize yer tahsis edin 1 Milyon üyemizi buraya yığalım.” şeklinde konuştu.
Türkiye Emekliler Derneği’nin üyelerinin faydalanabileceği, Balıkesir Erdek’te olduğu gibi emeklilerin tatil yapıp dinlenebilecekleri bir Sosyal Tesisi Tarsus’a yapmak istediklerini Başkan Bozdoğan’a aktaran Kurnaz; “Sayın Valimiz Ali İhsan Su, bize Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde bir yer önerdi onun yazışmaları sürüyor, ancak biz bu yatırımı yer tahsisi yapıldığı takdirde doğup büyüdüğümüz şehirde hayata geçirmek istiyoruz.” dedi.
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleşen ziyarette Tarsus sevdalısı olarak ilçeye yakışır bir tesis yapmak için seferber olduklarını dile getiren, TÜED Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz; “Bizde bir atasözü var; iyi olacak hastanın, doktor ayağına gelirmiş. Biz bir hastayız. Ankara’da doktor ayağımıza geldi ve Tarsus Plajını yeniden faaliyete geçirmek istediğini söyledi. Şimdi biz o doktora geldik. Ben Tarsus sevdalısı bir insanım, yaşım 77. Benim hayatta en büyük arzum; Tarsus isminin Türkiye’de dolaşması. Bu da neyle olur? Bir otobüs firmasıyla olur. Mesela Tarsus Seyahat… Şimdi bu Tarsus Seyahat’ı nasıl canlandırırız biz? Bizim 1 Milyon üyemiz var. Bu 1 Milyon üyeyi ben buraya yığacağım. Tarsus Seyahat kurulduğu zaman bu üyeler Tarsus Seyahatle gezecek. Şehrimize ait bir otobüs firması olsun bunun için girişimler yapılsın. Sizin Beyaz Kum plajını yeniden açma girişiminiz, Tarsuslularında vereceği destek ile birlikte Türkiye’nin en güzel plajı olsun. Keşke bir Erdek’teki tesisimizi görebilseniz, ona benzer bir tesisi el birliği ile buraya kuralım. Herkes deniz görmek istiyor. Bölgemizi görmek istiyor ama burada böyle bir tesis olmadığı için emeklilerimizi buraya getiremiyoruz. Akdeniz’de ilkim şartları yılın 12 ayı da emeklilerimiz için oldukça uygun. Bu konuda belediye ile işbirliği yapmak istiyoruz. Yılın 8 ayını deniz turizmi 4 ayını da kış turizmi olarak hayata geçirebiliriz. Yani Karboğazı’ndan tutun, Cennet Cehennem’e varıncaya kadar, oradan Eshab-ı Kehf’e varıncaya kadar buralarda emeklilerimizi gezdireceğiz, göstereceğiz Türkiye’ye Tarsus’u tanıtacağız. “Tarsus’a gece hayatı getireceğim.” dediniz. Biz Tarsus’a gece hayatının gelmesini istiyoruz. Bizim çocukluğumuzda Makam’da 13 tane dükkân vardı sabaha kadar çalıştırdı, orada sabaha kadar insan bitmezdi. Cıvıl cıvıldı Tarsus, Silifke’den, Osmaniye’den her yerden insan Tarsus’a gelirlerdi, biz bunları özledik.” şeklinde konuştu.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’da konuşmasında; “Keşke herkes sizin gibi Tarsus’a sahip çıkmak adına, şehrin gelişmesine yönelik girişimlerde bulunarak hareket etse ve keşke herkes Tarsus’un çıkardan, menfaatten ve siyasetten daha üstün bir noktada olduğunun bilincine varsa. Ben sizi bu açıdan çok seviyor ve takdir ediyorum. Bu kentin bu duyarlılığa ve sizin gibi düşüncelere sahip olan Tarsus sevdalılarına çok ihtiyacı var. İnsanlarımızın gerçekten güzel fikirleri olan, bu kent için pozitif düşünceye sahip insanları yüceltmesi lazım. Biz bu konuda üzerimize düşen ne varsa onu yapmaya hazırız. Pozitif düşünen insanları en iyi yerlere getirmemiz lazım, çok şükür siz iyi bir yerdesiniz. Biz Ankara’ya gittiğimizde bize en çok destek olan insanlardan birisiniz. Lüks otellerde kalmayı istemem, sizin yaptırdığınız Misafirhaneye gidiyorum, gurur duyuyorum. Benim istediğim tek şey var aslında; Bu halkın şehrin gelişmesinin önünü açmak için siyaseti bir kenara bırakarak Tarsus’u siyasetin daha üstünde tutmalarını istiyorum. Bizim yapmamız gereken şehrin tüm dinamikleriyle birlikte hareket ederek, birlikteliği sağlayarak kişisel egoları bir kenara bırakıp mücadele edildiği takdirde bu kentte başaramayacağımız hiçbir şey yok.” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder