GAZETECİ-YAZAR UĞUR PİŞMANLIK TÜRKİYE YAZARLAR SENDİKASI TARSUS TEMSİLCİSİ OLDU



1974 yılında yazar Aziz Nesin’in girişimi ile Yaşar Kemal, Bekir Yıldız, Turgut Uyar, Leyla Erbil, Nihat Behramoğlu tarafında kurulan ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) 45 yıldır faaliyetini sürdürüyor.
Türkiye Yazarlar Sendikası’nın pek çok kentte temsilcilikleri bulunuyor. Edinilen bilgiye göre, TYS bu yıl gerçekleştirdiği genel kurulun ardından yeni temsilcilikler oluşturma kararı aldı. Yeni dönem yönetimiBu karar doğrultusunda Tarsus’ta da bir temsilcilik oluşturuldu. TYS Tarsus Temsilciliğine Uğur Pişmanlık getirildi.
Gazeteciliğinin yanı sıra yazdığı kitaplarla da bilinen Uğur Pişmanlık uzun zamandır TYS üyesi idi. Sendika yönetim kurulu aldığı bir kararla Gazeteci-Yazar Uğur Pişmanlık, Türkiye Yazarlar Sendikası Tarsus Temsilcisi Oldu.
TYS Yönetim Kurulu’nun aldığı karar şu şekilde;
“Türkiye Yazarlar Sendikası’nın 25 Haziran 2019 tarihli toplantısında, onaylarını da alarak, Adana Temsilcisi: Çetin Yiğenoğlu, Ankara Temsilcisi: Zerrin Taşpınar, Antakya Temsilcisi: Mehmet Karasu, Bursa Temsilcisi: Güney Özkılınç, Diyarbakır Temsilcisi: Vecdi Erbay, Eskişehir Temsilcisi: Rahmi Emeç, İzmir Temsilcisi: Mahzun Doğan geçen dönemde olduğu gibi bu dönemde de temsilciliklerine devam edeceklerdir.
Bununla birlikte; Denizli Temsilciliği’ne Hakan Keysan, Sinop Temsilciliği’ne İlyas Tunç, Tarsus Temsilciliği’ne Uğur Pişmanlık, Zonguldak Temsilciliği’ne İbrahim Tığ seçilmişlerdir.
Çalışma arkadaşlarımıza yeni dönemimizde kolaylıklar ve başarılar dileriz”.
Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS) Tarsus Temsilciliği’ni üstlenen gazeteci-yazar Uğur Pişmanlık, konuya ilişkin olarak, TYS’nin Türkiye’de köklü bir yazar örgütü olduğunu vurgulayarak, “TYS, kendi deyimiyle, Türkiye’nin özgürlük ve barış ile kültürel gelişim ve dayanışma mücadelesinde üzerine düşen görevi onurla yerine getirmiş bir aydınlar kuruluşudur.
TYS’nin amacı, yazarların haklarını ve emeğini sermayeye karşı korumak, sosyal, kültürel, ekonomik temel hak ve özgürlükleri ile söz ve yazı özgürlüğünü savunmak ve mücadele etmektir.
Türkiye Yazarlar Sendikası, yazınsal ve siyasal gündeme ilişkin düşünce üretmek, bunları eyleme dönüştürerek kamuoyunu bilgilendirmeyi amaçlar.
Ben bir gazeteci ve yazar olarak, Aziz Nesin ve Yaşar Kemal gibi edebiyatımızın usta kalemlerinin kurduğu Türkiye Yazarlar Sendikası üyesi ve Tarsus Temsilcisi olmaktan onur duyuyorum. Bu değerli aydınların ilerici mücadelesinin bayrağını yazar örgütümüzde devam ettirmek bizim tarihsel görevimizdir.
TYS Tarsus Temsilciliği görevimde, Tarsus’ta yazar örgütlenmesini sağlayarak sendikal mücadelemizi güçlendirmek ve yazar dayanışmasını sağlamaktır.
Tarsus, Ümit Yaşar Oğuzcan, Prof. Dr. Cavit Orhan Tütengil, Haşmet Zeybek gibi değerli bilim, sanat ve edebiyatçıları yetiştirmiş bir kenttir.
Tarsus, kendi aydınlarını yeniden yaratmalı, sanat ve edebiyatta kentimizin ve ülkemiz kültür hayatına katkıda bulunmalıdır. Türkiye Yazarlar Sendikası olarak bir görevimiz de budur.

0 Yorumlar

Yorum Gönder