İĞNE OYASI FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ




ÇAMLIYAYLA  5.GELENEKSEL İĞNE OYASI FESTİVALİ COŞKULU GEÇTİ
Mersin Valiliği’nin himayesinde, Mersin Büyükşehir Belediyesinin desteği ile Çamlıyayla Kaymakamlığı ve Çamlıyayla Belediyesi tarafından bu yıl 5.’ncisi gerçekleştirilen Geleneksel İğne Oyası Festivali coşkulu geçti.
 

Kent  merkezinden tören alanına kadar yapılan yürüyüşle başlayan 5.’nci İğne Oyası festivaline AK Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Çamlıyayla Kaymakamı Resul Yıldırım, Çamlıyayla Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, MHP Çamlıyayla ilçe Başkanı Ali Rıza Genç ile  çok sayıda davetli ve yaylacılar katıldı.
 
 Etkinliğin açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı İsmail Tepebağlı, Çamlıyayla’nın en güzel şekilde tanıtılması için ellerinden gelen çabayı gösterdiklerini ifade etti.
 
Başkan Tepebağlı, “Çamlıyayla gerek tarihi ve gerekse doğasıyla bu ülkenin önemli şehirlerindendir. Ama bunu insanlara ulaştırmak ve anlatmak gerekiyor. Bu yüzden bu tür etkinlik birer fırsattır. Bizler bu tanıtımın yapılması için elimizden geleni yapacağız ve yapmak zorundayız. Çamlıyayla’ya özgü olan iğne oyası gerçekten tamamen el işi göz nuru eserlerdir. Değerli kadınlarımızın, genç kızlarımızın ellerinden çıkarak evlerimizi ve bizleri süslüyor. Bu yüzden bu eserlere gereken değeri vermeliyiz. Ayrıca tüm Türkiye’ye derinden yaralanan Emine Bulut cinayeti bizleri derinden sarsmıştır. Kadınlarımız bizlere emanettir. Bu şiddetler artık son bulmalı ve zanlılar gereken en ağır cezayı almalıdırlar” dedi.
 
Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan geçtiğimiz gün tüm ülkeyi yasa boğan Emine Bulut cinayetine dikkat çekti.
 
Özkan, “iki gün önce çocuğunun yanında katledilen Emine Bulut kardeşime rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Bu gibi canilerin en ağır cezayı almaları için tüm arkadaşlarımızla gerekli çalışmayı yapacağız” diye konuştu.
 
MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “geçtiğimiz yıl hepimizi duygulandıran ve Ulusal basında da yer alan Zeytindalı operasyonu sırasında zeytin dalından yapmış oldukları iğne oyalarını TBMM’ye göndererek bütün milletvekillerinin yakasına zeytin dalı iğne oyasıyla meclis kürsüsüne çıkmalarını sağladıkları için ben Çamlıyaylalı kadınlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder