TARSUS VE ÇAMLIYAYLA MUHTARLARI ÇALIŞTAYDA BULUŞTU


Mersin Büyükşehir Belediyesi, merkez ve ilçelerde gelecek planlaması açısından büyük önem taşıyan stratejik planlama çalıştaylarına devam ediyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Tarsus ve Çamlıyayla muhtarları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, esnaf odaları başkanları ile Ticaret Borsası ve Ticaret Odası yöneticilerinin katılımıyla Tarsus’ta “2020-2024 Stratejik Plan Çalıştayı” düzenledi.

Tarsus Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen çalıştaya, Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Rıza Özdemir, Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü Ali Boltaç, Muhtarlık İşleri Daire Başkanlığı Tarsus Şube Müdürü Muzaffer Akkılıç, MESKİ Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürü Hasan Baltacı ve Tarsus Belediyesi Meclis üyeleri katıldı.

Amaç daha iyi hizmet için yol haritası çizmek

Çalıştayın açılışında konuşan Büyükşehir Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanı Ali Rıza Özdemir, hem kent merkezinde, hem de kırsalda muhtarların veya halkın beklenti ve taleplerini yakından bildiklerini ve bu konuda planlamalar yaptıklarını söyledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü Koordinatörü ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Boltaç da her ortamda muhtarları dinlemeye hazır olduklarını ifade ederek, “Bu çalıştayla kentimize ve siz değerli muhtarlarımızın görev yaptığı mahallelerimize önümüzdeki dönemde ‘neler yapabiliriz, nasıl projeler geliştirmeliyiz?’ sorusuna cevap aramak istiyoruz. Yol haritasını çizmek ve sağlıklı planlanan programları ortaya koymak istiyoruz” diye konuştu.

Tüm sorunlar ele alındı

Ardından tek tek söz alan merkez ve kırsal mahallelerin muhtarları, aciliyet gerektiren konularla ilgili görüşlerini bildirdi. Ulaşımdan yol ıslah ve genişletme çalışmalarına, sinekle mücadeleden altyapı çalışmalarına kadar birçok konunun görüşüldüğü çalıştayda, özellikle kenar mahallelerde veya kırsalda yaşayan gençlerin kaynaşması ve sosyalleşmeleri için spor turnuvaları veya kültürel faaliyetler yapılması konusu dikkat çekerken, köy evlerinin altına dokuma atölyesi kurulması konusu da gündeme getirildi.

0 Yorumlar

Yorum Gönder