KİMSE ZARAR GÖRMEDEN GEREĞİ YAPILMALI



Deveye sormuşlar; ‘Boynun neden eğri?’ diye  deve de ‘’Nerem doğru ki!..’’ demiş
Tarsus Özel Toros  Kolejinin  durumu da bu hesap.
Kolej binasını üniversiteye  devretme  sözü veren  ve bu sözünden  her ne olduysa sonradan dönen TEV  yönetiminin bu tutumu nedeniyle  yaşananlar artık kabak tadı vermeye başladı.
Öncelikle  şunu belirtmek isterim.  Eğitim kurumları  bir ticarethane değildir.  Bunun altını  kalın çizgilerle  çizmek gerek.
Sözde;   Tarsus’ta   eğitim ve  kültür faaliyetlerine  katkıda bulunmak maksadıyla kurulan  TEV’in  son günlerde  ortaya  dökülen  icraatlarının  kanun ve nizamlara  uymadığı  görülüyor. 
Şöyle ki;  Mersin valiliği  Çevre Şehircilik İl Müdürlüğünün  söz konusu  binada  yapılan  incelemeleri neticesinde  riskli  yapı olduğu  hazırlanan  raporlarla  ortaya konulmuş.
Ayrıca  söz konusu  binalardan  ilköğretim, lise ve vakıf  binasının  ruhsatı ve  yapı kullanma  izni olmadığı  ortaya  çıkmış.
Bunun üzerine  Tarsus kaymakamlığı  bu rapora istinaden   binanın  boşaltılması maksadıyla 15  günlük  süre vermiş, akabinde  kapattırmıştı.
İkinci bir konu  da  yapı kaydı başvurusunda  da  gerçek  beyanda  bulunulmadığı  ortaya çıktı.
 Bunalar yetmezmiş gibi  birde  okul halı sahası ruhsatsız  bir şekilde   ticari amaçla  kullanılmaktaydı.
 Şimdi  sade de  gelelim…
Sevgili  TEV yöneticileri;  yaptığınız  bu  işlerin  hangisi  kanunlara uyuyor.
Hiç birisi .
Özel Tarsus Toros Kolejine  öğrenci  kaydı  alınmaya  başladığı  söyleniyor.  Riskli yapı olduğu  raporlarla  ortaya  konmuş ,
Güçlendirme  yapılmadan yani  riskli bina  olmadığı  kanıtlanmadan  öğrenci  kaydı  alınması, yaşanacak  bir aksaklıkta  oluşabilecek  mağduriyetler konusunda  velilere  bilgilendirme  yapılıyor mu?
Güçlendirme mi yapılacak, eksiklikler mi tamamlanacak, kimse mağdur olmadan  yapılmalı,  ayak sürümeye  devam ediliyorsa  yetkililer  biran önce  gereğini yapmalı …

BİR TAŞLA  İKİ KUŞ MU VURULMAK İSTENİYOR?
Ülkemizde ve şehrimizde   İmam Hatip Liselerine   sıcak  bakmayan  ekonomik ve siyasal anlamda   güçlü  bir kesim var.
Bunlara kalsa  ‘’imam Hatip okulları’’na ne gerek var  diyorlar, bu söylemlerini de  açık açık dillendiriyorlar.
Tarsus Eğitim Vakfı, 24 dönümlük arazisini üniversiteye verme kararı aldı.
Ardından ayak sürümeye başladı. 
Bu dönüş, Sabah Gazetesi  yazarı  Ersin Ramoğlu’nun  köşesinde dile  getirdiği mason takımının  taziki  ile mi  bu hale geldi sorusunu akıllara  getiriyor.
TEV’in yerini vermemek için ayak direnmeye başlanmasıyla,  Tarsus Uluslar arası  İmam Hatip  Lisesi binasının olduğu yerin  Üniversiteye  verilmesi  dillendirilmeye başladı.
Bu hedef saptırma  ister istemez  akıllara  Tarsus’taki masonik yapı  bir taşla  iki kuş mu vurmak istiyor düşüncesini getiriyor.
Üniversiteye  en çok destek vermesi  gereken  şahısların TEV arazisi söz konusu olunca karşı  çıkmaları  hayreti mucip değil mi?
Sözün özü  Tarsus Üniversitesi  boğulmaya ve kadük bırakılmaya  çalışılıyor
Sevgili Tarsuslular….
Üniversitenize  sahip çıkın…
 Ayak  sürüyenleri ve bend olanları iyi tanıyın…



0 Yorumlar

Yorum Gönder