TARSUS SEV’DE 6. EĞİTİM SEMPOZYUMU


Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, bu yıl altıncı kez Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce öğretmeni Tarsus’ta bir araya getirdi. “Öğren, Öğret, Aydınlat” ilkesinden yola çıkılarak hazırlanan sempozyuma katılan öğretmenler, ülkemizde eğitim sorunları ve eğitim kalitesini artırma yollarını tartıştı.

Türkiye’de köklü ve çağdaş eğitimin öncülerinden Özel Tarsus SEV İlköğretim Kurumları, geleneksel hale gelen Eğitim Sempozyumu’na altıncı kez ev sahipliği yaptı. Etkinlik, Türkiye’nin dört bir yanından yüzlerce öğretmeni Tarsus’ta buluşturdu. Sempozyuma öğretmenlerin yanı sıra üniversitelerin idareci ve akademisyenleri ile üniversite öğrencileri de katıldı. Tarsus’ta bir araya gelen eğitimciler, ülkemizde eğitim sorunları ve eğitim kalitesini artırma yollarını tartıştı.

OTURUMLAR DÜZENLENDİ

“Öğren, Öğret, Aydınlat” sloganıyla hazırlanan sempozyumun açılış konuşmasını İstanbul Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayşe Esra İşmen Gazioğlu yaptı. Doç. Dr. Gazioğlu; kanıt temelli öğrenme ve öğrenim sürecini etkileyen unsurlar üzerine yaptığı konuşmada vaka örneklerine de yer verdi.

Açılış konuşmasının ardından başlayan eş zamanlı oturumlarda birçok okuldan eğitimci, Türkçe ve İngilizce dillerinde yaptıkları sunumlarla bilgi paylaşımında bulundu. Sempozyuma okul öncesi, ilk ve ortaokul kademeleri, üniversitelerin idareci ve akademisyenleri ile üniversite öğrencileri katıldı.


0 Yorumlar

Yorum Gönder