MADENLİ VE FİDANOĞLU ‘’ EMLAKÇILIK MESLEĞİ BİTİRİLMEYE ÇALIŞILIYOR’’


Türkiye Emlakçılar Federasyonu  Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Emlakçılar Odası  Başkanı  Yavuz Selim Madenli ile  Tarsus Emlakçılar  Odası  Şube Başkanı olarak görevlendirmesi yapılan Enver Fidanoğlu  birlikte basın toplantısı yaptı.  Başkanlar  emlakçıların  çalışma  şartlarının   belirlendiği  önerge taslağının emlakçıların  haklarını  gözetmediğini dile getirdiler.
Tarsus Emlakçılar  Odasında  yapılan basın toplantısında  konuşan  Mersin Emlakçılar Odası  Başkanı Yavuz Selim Madenli  uzun süreden beri bekledikleri  Emlakçılık yasası çıkmıyor. Bakanlıkça hazırlanan taslak  genelgenin   mevcut haliyle çıkması halinde  hiçbir hakkımız olmayacak  ve kaçak emlakçılardan  farkımız kalmayacak.  Müktesap  haklarımızda zaten büyük sıkıntılar var. Şimdi bize deniyor ki kursa katılmış belge almış kişiler  beş yıl  müktesap haklardan faydalanır daha sonra her yıl sınava girerler  deniyor.  Biz de yetkililerden,  müktesap haklardan  faydalananlar ömür boyu faydalansın  istiyoruz.  Ayrıca  hazırlanan taslakta   bir ev sahibi  evini  birden fazla  emlakçıya   verebilir maddesi var.  Bu  madde  emlakçıları  bir birine dişürür’’ dedi.
YASANIZA  VE MESLEĞİNİZE SAHİP ÇIKIN
Türkiye genelinde 1 milyonun üzerinde  emlakçı olduğunu belirten  Yavuz Selim Madenli ,    bir yasa çıkarılacaksa  emlakçıların haklarını koruyan  bir yasa olması  gerekir. Genel başkanımız  Hacı Ali Taylan  ile birlikte  girişimlerimiz  sonucunda  bir çok madde  değiştirilmiştir.   Siz meslektaşlarımızdan isteğim  yasanıza  ve mesleğinize  sahip çıkın. ‘’ şeklinde konuştu.



0 Yorumlar

Yorum Gönder