ŞEHİTLERİMİZİN İSİMLERİ, TOROSLAR’IN PARK VE SPOR TESİSLERİNDE YAŞAYACAK


Toroslar Belediyesi, vatanımızın bölünmez bütünlüğü için canlarını feda eden aziz şehitlerimizin isimlerini Toroslar’da ölümsüzleştiriyor.
Eylül Ayı Olağan toplantısını yapan Toroslar Belediye Meclisi’nin aldığı kararla; Mersinli şehitlerimizin isimleri; İlçe genelinde bulunan ve yapım çalışması devam eden park, spor tesisi, güreş ve futbol sahalarına verildi.
Toroslar Kaymakamlığı İlçe Yazı İşleri Müdürlüğünün 09/06/2017 tarih ve 1556 sayılı yazıları doğrultusunda; aileleri Toroslar Belediyesi sınırları içerisinde ikamet eden şehitlerimizin isimlerinin yaşatılması için bölgedeki uygun yerlere verilmesine ilişkin teklif, 4 komisyon raporu doğrultusunda görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.
Bu kapsamda; Güneykent Mahallesi Cemile Hamdi Ongun Lisesi’nin batısında yer alan tesise; Şehit Uzman Çavuş Mustafa SARI Spor Tesisi, Arpaçsakarlar Mahallesi, 270.caddenin güneyinde yer alan parka; Şehit Piyada Komando Er Cemal ÖNAL Parkı, Hüseyin Okan Merzeci Mahallesi, 220.caddenin kuzeyinde yer alan parka; Şehit Piyade Er Çetin ÖZÇİFTÇİ Parkı, Musalı Mahallesi’nin batısında Musalı Mahallesi dere yolu üzerinde bulunan futbol sahasına; Şehit Jandarma Er Özcan GÜLER futbol sahası, Osmaniye Mahallesi Kuvayi Milliye Bulvarının batısında yer alan futbol sahasına;  Şehit Polis Yılmaz BOZKURT Futbol Sahası, Halkkent Mahallesi Devlet Parkının doğusu, Çetin Emeç Caddesinin güneyinde yer alan parka; Şehit Uzman Çavuş Erol ÖZKUL Parkı, Soğucak Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi üzerinde yer alan halı sahaya; Şehit Uzman Onbaşı Hayrullah ENGİZEK Sahası, Gözne Mahallesi, Gözne TEDAŞ binasının güneyinde yer alan güreş sahasına; Şehit Jandarma Er Ramazan GÜLDOĞAN Güreş Sahası, Güneykent  Mahallesi, Mimar Sinan Bulvarının güneyi, 94030 sokağın doğusunda yer alan parka; Şehit Jandarma Komando Onbaşı Ümit TÜRKMEN Parkı isminin verilmesi kararlaştırıldı.
“Vatanımız uğruna canlarını feda eden kahraman şehitlerimizi asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” diyen Toroslar Belediye Başkan Hamit Tuna, şehitlerin isimlerini inşa ettikleri tesislere vererek ölümsüzleştirdiklerini ifade etti.
Başkan Tuna; “Şehitler, unutuldukları zaman ölürler. Şehitlerimizi anmak ve isimlerini yaşatmak adına bu kararı aldık. Bu vesileyle; başta Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum” dedi
Belediye Başkanı Hamit Tuna Başkanlığında ve Belediye Meclis Salonu’nda yapılan Eylül Ayı Meclis toplantısında, daha sonra gündemin diğer maddeleri görüşüldü. Mersin Valiliği Özel Kalem Müdürlüğü’nün yazıları gereğince; 11-15 Ekim 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali” için Toroslar Belediyesi bütçesinden maddi desteğin sağlanmasına ve Mersin Toroslar Belediyesi bünyesinde kurulmuş olan ve amatör olarak faaliyette bulunan “Toroslar Belediye Spor Kulübü” ne, Toroslar Belediyesi bütçesinden nakdi yardım yapılmasına ilişkin teklifler görüşülerek, oy birliğiyle kabul edildi.


İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nden gelen plan değişikliği teklifi ile Belediye İhtisas komisyonlarından gelen raporların da görüşülerek karara bağlandığı meclis toplantısı, Ekim/2017 ayında yapılacak olan meclis toplantı gününün 02 Ekim  Pazartesi günü saat: 14.00 olarak belirlenmesinin ardından temenni ve öneriler ile son buldu.

0 Yorumlar

Yorum Gönder