TARSUSLU ÖĞRENCİLERE LYS MÜJDESİ


Kısaca LYS denilen Lisans Yerleştirme Sınavı  Tarsus’ta da yapılacak. Yeni belirlemeye göre   sınav illerin yanısıra Lefkoşa ve 81 il merkeziyle birlikte  34 ilçe merkezinde de yapılacak. Bu ilçeler arasında Tarsus’ta var.
 ÖSYM tarafından yapılan duyuruda sınava girilebilecek olan ilçeler " Adana Ceyhan ve Kozan, Kocaeli-Gölcük ve Körfez, Ankara-Polatlı, Konya-Ereğli, Antalya-Alanya, Manisa-Akhisar, Antalya-Manavgat, Manisa-Salihli, Aydın-Nazilli, Manisa-Turgutlu, Balıkesir-Bandırma, Kahramanmaraş-Elbistan, Bursa-İnegöl, Muğla-Fethiye, Diyarbakır-Bismil, Ordu-Ünye, Diyarbakır-Ergani, Samsun-Bafra, Gaziantep-Nizip, Samsun-Çarşamba, Hatay-Dörtyol, Tekirdağ-Çorlu, Hatay-İskenderun,Tokat-Erbaa, Tarsus, Şanlıurfa-Siverek, İzmir-Menemen, Van-Erciş, Kırklareli-Lüleburgaz, Zonguldak-Ereğli, Kocaeli-Gebze, Osmaniye-Kadirli" olarak belirlendi.

Tarsus İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Kalaycı da bu  haberi duyunca Tarsuslu öğrencilere müjde verdi. Buna göre artık Tarsuslu üniversite adaylarıda sınava kendi kentlerinde girebilecek.

0 Yorumlar

Yorum Gönder